Redi Myftari: Nuk kam paguar për të arritur deri këtu

Redi Myftari
Redi Myftari

Përshëndetje Redi ju po bëni vite në mediat lokale të Fierit si nisi karriera juaj?

Redi Myftari: Përshëndetje, karriera ime nisi nga një pasion shumë i madh që unë kam për punen në radio dhe televizion. Gjithcka ka nisur vite më parë kur unë mora pjesë në një konkurs për spiker në radio dhe për fatin tim të mirë dhe aftesitë e mia sigurisht unë e fitova atë konkurs.

Cilat kanë qenë ulje-ngritjet ose pengesat nëse ka pasur në karrieren tuaj pse jo dhe në jeten tuaj private që mund të keni hasur gjatë këtyre viteve?

Redi Myftari: Si në cdo profesion tjetër edhe puna në media ka uljet dhe ngritjet e veta. Gjithsesi dua ta konsideroj veten me fat pasi gjërat më janë realizuar ashtu si unë i kam dashur edhe pse dua të them që kam akoma shumë shumë plane që dua ti realizoj me patjeter. Përsa i përket jetës time private jam përpjekur që ta mbaj larg profesionit dhe anasjelltas. Edhe pse është shumë e veshtirë kjo gjë mendoj se deri diku ia kam arritur përderisa të gjithë më njohin për profesionin që kam dhe jo për historitë e mija të dashurisë. Dua të them që gjithmon jam përpjekur të jem i kujdesshëm në publik dhe jeten private ta ruaj ashtu si dhe quhet pra “private”.

Është vërtetuar jo vetëm në shqiperi por edhe në botë që fama kushton madje kushton shumë dhe paguhet ose me para ose me seks në rastin tuaj mund t’ju pyesim sa para keni hedhur?

Redi MyftariRedi Myftari: Kam qeshur pa fund nga kjo pyetje, kjo që ju thoni është pjesërisht e vërtetë. Por dua të specifikoj që unë kam nisur të flas në radio në moshën 8 vjecare domëthënë fëmijë. Nëse do të varej nga seksi nisja e karrieres time atëherë drejtoresha e radios në Vlorë ku unë kam filluar punën, do të akuzohej për abuzim seksual me minorenë. Përsa i përket parave edhe kjo tezë bie poshtë në rastin tim pasi nje 8 vjecar që fillon punën në radio nuk ka aq para sa për të korruptuar njerëzit që drejtojnë radion. Pra në rastin tim mund të them se ishte fat, aftesi, pasion dhe shumë këmbëngulje. Unë mund të kem investuar shumë lekë por kjo ka ndodhur me kalimin e viteve domëthënë investime se si unë të perfeksionohem në profesionin tim.

Me kalimin e viteve media online po dominon tregun dhe është në zgjerim e keni menduar ndonjëherë të lini median tradicionale dhe të vazhdoni me atë online sic kanë bërë shumë gazetarë të njohur?

Redi Myftari: Nuk mund të them që media on-line po e dominon tregun, thjesht po e konkuron median tradicionale. Si dhe ju e dini unë punoj në Radio dhe Televizion por gjithashtu punoj edhe në median on-line. Prej disa kohësh shkruaj artikuj të ndryshëm në portalin www.lajme.tv. Pavarësisht faktit që media on-line është shumë atraktive dhe në mode le të themi, unë kurrë nuk dua ta braktis median tradicionale. Respektoj zgjedhjen që kanë bërë koleget e mi por unë kam të tjera aspirata.

Vitet e fundit media e ka humbur kuptimin e saj të shprehjes së fjalës së lire dhe është kthyer në shërbëtore të pushtetit ose individëve të caktuar të cilët e kanë kthyer në gjobëvënëse cmendoni ju për këtë fenomen?

Redi Myftari: Mendoj që edhe këtu keni pjesërisht të drejtë. Ka shumë media që për interesat e veta bëhen “shërbëtore” të pushtetit ose disa pushtetarëve. Unë personalisht këtë gjë nuk e kam ndier në mediat ku kam punuar apo punoj. Nëse do t’iu flisja për programet e mia në radio apo televizion unë ua them me bindje që askush nuk ka ndërhyrë asnjëherë në punën time. Unë për ndërtimin e programeve të mia punoj me një grup personash që përvecse koleg i quaj në mënyrë të vecantë bashkëudhëtarët e mi drejt suksesit të dëshiruar. Ju me pyesni se cfarë mendoj unë për mediat e ‘kapura” nga pushteti dhe unë ju them që këto media apo cdo gazetar apo drejtues që kthehet në shërbëtor të politikes apo pushtetit e ka humbur misionin e këtij profesioni kaq të bukur.

Meqë kaluam në mënyrë sipërfaqësore tek politika cmendim keni ju për atë apo për ata që merren me të?

Redi Myftari: Unë njoh personalisht shumë politikan dhe një pjesë të tyre i kam miq. Nëse duhet të jap vlerësimin tim atëherë mund të them me bindje që politika jonë është ajo e përbaltjes, e akuzave boshe ose akuzave me bazë vërtetësie por që nuk hetohen dhe dënohen asnjëherë. Këto 25 vitet e fundit një pjesë e politikanëve e kanë përvetësuar shumë mirë “artin” e të bërit politikë. Por një pjesë tjetër janë tmerrësisht dobët deri në nivelin e një të folure me probleme të gjuhes tonë shqipe.

Mund të na thoni se cili apo cilët janë politikanët të cilët mendoni se janë vërtetë njerëz korrekt dhe kanë dëshirë të ndihmojnë popullin?

Redi Myftari: Nuk dua të përmend emra pasi sic ju thashë më lartë shumë prej tyre i njoh personalisht dhe i kam miq. Por mund të them që kemi edhe politikanë që mendojnë për interesat e shqiptarve ashtu sic kemi politikanë që mendojnë vetëm për interesat e tyre dhe është pikërisht kjo arsyeja pse ata janë futur në politikë.

E keni menduar ndonjëherë ta lini median lokale dhe të transferoheni në Tiranë?

Redi Myftari: E kam menduar dhe më janë ofruar disa mundësi dhe oferta për të punuar në Tiranë. Por pas 17 viteve punë në radio dhe televizion mendoj se duhet që cdo levizje që do të bëj në të ardhmen të jetë e mirëmenduar deri në detaje. Domethene nuk mund të pranoj dot cdo lloj oferte në radion dhe televizionin ku punoj ndihem shumë mirë që kështu ofertat apo mundësitë që do më ofrohen duhet të jenë dicka shumë herë më e mire se kjo që kam arritur. Nuk kënaqem me pak …

Në shumë emisione në Shqipëri të ftuarit paguajnë për të dalë në TV tek ju sa është gjoba?

Redi Myftari: Pyetje shumë interesante… Në fakt dua t’iu them që unë nuk realizoj emisione gjobëvënëse. Nuk e di cfar bëjnë të tjerët me emisionet e tyre por të mua funksionon ndryshe. Une i ftoj njerzit në baze të interesit që shfaq audienca ime.

Vec kërkesave të audiencës a i promovoni ju talentet e reja për të bërë debutimin e tyre të parë?

Redi Myftari: Po, shumë shpesh madje shumë talente në fusha të ndryshme kanë patur mundësinë e promovimit në programin tim. Më vjen mirë që shumica e tyre edhe pas shumë kohësh ruajnë mirënjohje për mua.

Po e mbyllim me kaq intervistën duke ju falenderuar për dispozicionin dhe shpresojmë të dëgjohemi përsëri sa herë të ketë të reja.

Redi Myftari: Patjeter, ishte kënaqësi. /laj.me/